Så vinner du en budgivning!

Har du utsett ditt drömhus? Har du hittat det där hemmet som du alltid velat ha? Och nu är det till salu? Du kanske har varit på visning och sett att huset är ännu finare inuti än vad du någonsin drömt om? Var det många fler på visningen? I så fall kan du vänta dig en budgivning. Så hur ror man hem en sådan då? Det finns lite olika taktiker som gör att man kan vinna den. Här serverar vi en av dem, från bloggen budgivningstips.se. Ett övergripande råd i alla budgivningar är att alltid vara kall och låta logiken styra. Låter man sig drivas av känslor är risken stor att du ger för mycket för huset.

Håll dig kall men intresserad

Taktik nr. 1. I början kan du hålla dig lite i bakgrunden. Meddela mäklaren att du ska lägga ett bud, så småningom. Detta är nämligen mäklarens område. Det är nu hen kan kamma hem de stora pengarna genom att olika potentiella köpare driver upp priset. Taktiken med att hålla sig i bakgrunden är att gå in i budgivningen först när det börjar tappa lite fart. Flera kanske har hoppat av, och det är inte längre så många som är beredda att driva upp priset längre. Då kan du slå till och hoppas att de stackars få som är kvar har tröttnat.

Taktik nr. 2. Du är med i budgivningen ända från början. Du höjer blixtsnabbt och med låga summor. Det är ett sätt att trötta ut den andre. Du höjer innan den andra har hunnit tänka efter.

Taktik nr. 3. Slå till och höj rejält, så du chockar de andra budgivarna. Det gör att de känner sig osäkra och vet inte vad du plötsligt kan slå till med. De som inte är så sugna eller resursstarka drar nu öronen åt sig. Höjer någon annan, drämmer du till med en hög höjning igen. Detta ska ge de andra chockvågor så de drar sig ur budgivningen. Om man kör denna taktik, måste du vara helt säker på att du har ordnat finansieringen. Det får inte finnas någon tvekan om att du kan betala när det väl gäller och du har vunnit budgivningen.

5 Oct 2017