Tips hur du får en snabbare, enklare och mindre stressig flytt

Att flytta är en stressig process. Tillsammans med att packa dina ägodelar och anlita flyttfirma i Järfälla, tillkommer stressen att oroa sig för om dina föremål kommer att skadas under transporten. Även om det inte är den lättaste uppgiften att flytta till ett nytt hem, finns det sätt att få processen att gå smidigare.

Att förbereda för din flytt kommer att hjälpa dig att lyckas. Ägna en eftermiddag åt att skapa en handlingsplan. En bra plan kommer att säkerställa att din flytt håller sig på rätt spår, lindra en del av din stress och hjälpa dig att ta dig igenom hela flyttprocessen med liten eller ingen frustration. 

Gör en checklista

En checklista kan tyckas tråkig, men den fungerar. Att skriva ner din att-göra-lista hjälper till att befästa den i minnet så att du inte slösar dyrbar tid på att försöka komma ihåg vad du måste göra. Detta är särskilt användbart om du ska flytta utomlands.

Saker att sätta på din checklista inkluderar:

  • Kontakta elbolag för att flytta elavtal eller säga upp och teckna nytt
  • Ändra adress
  • Beställning av förpackningsmaterial
  • Alla uppgifter eller saker som du inte vill glömma att göra

När du slutför en av punkterna på listan, håll dig på rätt spår genom att kryssa av det.

Rensa ut

Att flytta är det perfekta tillfället att bli av med saker du inte vil ha eller behöver. Sortera igenom alla dina saker och donera eller släng allt du inte längre behöver. Detta steg kommer att spara dig packningstid och ge dig mer utrymme på flyttbilen.

13 Dec 2022