Tvätta fönster behöver inte vara så bökigt

Tycker du det är drygt att tvätta fönster? I så fall är du inte ensam om det. Många tycker det. Kanske därför som det finns så många fönstertvättfirmor? Att tvätta fönster är så mycket mer än bara tvätta dem. Allt måste bäras bort runt fönstret, bara det gör ju att den lataste inte orkar. Om du nu tagit dig i kragen och bestämt dig för fönstertvätt, så kommer här tips på hur du effektivast kan tvätta fönster:

Det behöver du för att tvätta dina fönster

  • Flera handdukar: Du kommer att behöva flera handdukar eftersom då du torkar av din fönsterraka blir den blöt och för att fönsterrakan ska vara effektiv behöver den vara torr.
  • Skaffa en ny fönsterraka: Förmodligen har du samma fönsterraka som du har haft i samma år. Du tvättar ju fönster så sällan, eller hur? Vilket gör att de flesta har väldigt gamla fönsterrakor och som inte gör det jobb de behöver göra. Så byt ut den. Den gamla kan du använda till att torka upp i badrummet.
  • Stor och mjuk svamp: Använd inte svampar som du använder i köket med grön bakyta. De kan mycket lätt skrapa dina fönster och det vill du inte. Skaffa istället en stor och mjuk svamp för bästa resultat.
  • T-röd i vattnet vid kallt väder: Råkar du tvätta fönster och det är kallt ute, kan du med fördel hälla i lite röd T-sprit i vattnet. Då blir det inte fula ränder på fönstret vilket det lätt blir om det är kallt ute då du ska tvätta dina fönster.
  • 10 Sep 2017