Avlopp luktar blä

Jag antar att du har haft stopp i ditt avlopp någon gång?! De flesta som använder sitt kök med jämna mellanrum drabbas av stopp i avloppet, eller i badrummets avlopp. Sådant kan också hända; en massa hårtussar som slipper ner i avloppet. Vet du vad du ska göra då? Det kanske är lite tidigt att ringa rörmokaren, om det inte är så att du har läckande rör någonstans i huset. Du kan enkelt åtgärda det själv. Här kommer recept på en propplösare.

Så stoppar du stopp

Visste du att du redan har det mesta som behövs för att göra en egen propplösare hemma? Jo, du hittar det om du öppnar ditt skafferi. Där kanske du hittar ättika, bikarbonat och salt? Blanda bikarbonat med salt och droppa ner det i avloppet. Ta två matskedar ättika och häll ner i avloppet. Antagligen kommer det att bubbla och fräsa, vilket är en reaktion på koldioxid. Koka sedan en hel kastrull med hett vatten, häll sedan det i avloppet. Spola avloppet med varmt vatten. Hjälpte inte det? Då kan du ta bakpulver (igen) och vinäger. Blanda ihop bakpulver och vinäger till en trög pasta och häll det i avloppet. Häll sedan kokhett vatten på nytt i samma procedur som förut.

Så rengör du handfatet i badrummet

Har du stopp i handfatet i badrummet? Då kan du behöva skruva isär de olika delarna i avloppet och rengöra rören. Det är inte svårt, bara du kommer ihåg hur de olika delarna satt ihop så att du enkelt kan sätta ihop dem igen senare. Lycka till!

7 Oct 2017