Så ordnar du en riktigt bra fest

Två helger i rad har jag varit på olika fester. Trevligt; det blir alltmer sällan som man går hem till någon för att festa efter ett speciellt tema eller för att fira någon. Numera så blir det mest att jag och mina kompisar går ut och äter, tar några drinkar – whiskeysour: ett måste! – och går ut och dansar. Det är naturligtvis roligt också – men det blir lite kostsamt i längden och det blir lite enformigt. En hemmafest är, trots allt, en hemmafest och vem minns inte ungdomens glada dagar då någon stackare hade Föräldrafritt och typ hela skolan dök upp som ett brev på posten... Usch, stackars föräldrar att komma hem till den röran.

Festerna, var det. Den första festen var för att fira min kompis Sandra som fyllde 22 år. Där var vi bara de vanliga tjejerna som samlades. Vi lagade tapas, vi drack drinkar och vi sjöng som bara den. Sandra hade fixat en karaokeanläggning och den gick på högvarv till typ fyra på natten. Min sång? Tja, jag vill minnas att jag drog en version av I Will Always Love You som rev ner en hel del applåder från publiken. Inte för att skryta...

Den andra festen var hemma hos en kille som precis flyttat in i en trea. Temat var Skräck (halloween, naturligtvis) och jag var utklädd till Poison Ivy från Batman. Snyggt! Sandra var en sexy nurse och Emily var utklädd till vampyr. Järngänget liksom. Festen var en total succé; röd bål, pumpor, lyktor, skelett och det fick mig att tänka lite på hur man ska arrangera en egen fest. Jag har kollat lite på internet och det finns några sidor som ger bra tips och jag skulle vilja samla ihop några egna som jag tycker fungerar. Så här ungefär!

  • Tema: det blir roligare med ett bestämt tema, så enkelt är det. Att klä ut sig som vi gjorde förra helgen exempelvis; det blir så mycket mer avslappnat, man skrattar, man får anstränga sig lite innan och man får bra samtalsämnen: ” jaha, du har klätt ut dig till Joker? Snyggt! ”
  • Musiken. Ska man klaga på något från förra helgen så var det i så fall musiken. Killen som hade festen hade gjort en spellista med bara typ rock. Man vill ju dansa också! Jag skulle vilja tipsa om en bra sak här: Om du arrangerar en fest så kan du direkt när någon kommer visa dem till din dator där de får lägga in sin favoritlåt. En per person (och du kan lägga in så många du vill, hehe).
  • Mat och dryck: Dryck tycker jag att alla kan ta med sig själv, åtminstone om det handlar om en renodlad fest. Är det middag kan man bjuda. Däremot så kan man bjuda på lite tilltugg och snacks. Jag brukar se till att det finns typ slicar av bröd med smält ost på; tänk filodeg med ost, tomat och lite grönsaker på. Enkelt och billigt att göra. Några skålar med chips är ett måste också!
  • Lekar: att bryta av med en lek av något slag kan vara bra (om några dricker lite för mycket) men samtidigt så måste man ha fingertoppskänsla och inte avbryta då det är som roligast. Ett snabbt quiz är bra – exempelvis med musik från tio olika tv-serier och några snabba följdfrågor till den (vilken serie? Gossip Girl! Vem spelade Chuck Bass? Ed Westwick!). Jättebra!
24 Nov 2016