Så fixar du bästa barnkalaset!

Är det dags för barnkalas? Här följer tips på hur du på bästa sätt ordnar ett!

Var tydlig på inbjudan till kalaset. Sätt en starttid så väl som en sluttid. Skriv om ni ska vara inne eller ute, så att alla barn är rätt klädda. Berätta om du bjuder på mat, eller fika. Om det är ett tema på kalaset är även det viktigt att skriva med. Särskilt om det krävs att barnen ska klä ut sig. Tänk även på att alla föräldrar kanske inte vet var du bor och hur de får tag i dig om ni inte känner varandra så väl, så var också tydlig med adress, osa-datum och dina kontaktuppgifter.

Vem man ska bjuda är ofta en känslig fråga, bjuds alla i klassen så kan det delas ut där, men är det bara några, skicka inbjudan direkt hem till där de bor.

Tre till fyra timmar är fullt tillräckligt med tid för kalaset! Anpassa antalet barn till det utrymme som finns tillgängligt. 

Planera i god tid

Ska ni ha ett tema, ska det bjudas på mat, ska det köpas kalasprylar? Det gäller att planera allt i god tid innan kalaset. Planera in aktiviteter att göra, då dessa inte blir lika stökiga som kalas med fri lek. Tänk efter när du väljer lekar och ta hänsyn till barnens ålder. Ha hellre lekar som inkluderar än exkluderar, undvik barnkalas lekar där man "åker ut".

Sedan till sist, glöm inte den obligatoriska godispåsen, ha fiskdamm för de mindre och skattjakt för de äldre barnen!

8 Mar 2017