Jobba som personlig assistent

Ett yrke som är givande, det är att jobba som personlig assistent. Det finns olikka vägar att gå om du vill jobba som det. Det finns arbetsgivare med personlig assistans Eslöv att jobba hos. Som personlig assistent så jobbar du med att ge stöd i vardagen åt människor med stora funktionshinder,

Det kan vara bra att ha en grundutbildning via Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet för att jobba som detta. Men det går att gå särskilda utbildningar som anordnas på folkhögskolor, komvux eller av privata utbildningsanordnare. Sedan händer det att man kan få anställning som personlig assistent även utan någon formell utbildning.

Hjälpa andra med deras vardagsliv

Som personlig assistent ska du finnas där för brukaren, alltså den person som har behov av personlig assistans. Du ska finnas där för att underlätta vardagen och så att personen kan klara av att sköta alla "vanliga" saker. Det kan handla om mat, hygien och att sköta hemmet, eller arbetet. Det är de grundläggaden behoven som ska tillgodoses så att säga. Som personlig assistent kan du hjälpa din brukare med att tvätta sig, äta, klä av och på, andas, gå på toa och så vidare.

Som personlig assistent måste du se till att ha en stor respekt för brukarens behov av ett privatliv, samtidigt som dun har i uppgift att hjälpa den som assisteras i privatlivet. I arbetet ingår att smälta in i brukarens vardag, och göra saker på det sätt brukaren önskar eller själv skulle ha gjort.

21 Aug 2020