Idag bakar jag fika till jobbet

Idag har jag bakat en jättegod chokladkaka med både vit och mörk choklad. Den ska jag ta med till jobbet, har jag tänkt. Jag blev tillsagd att göra något gott till fikat när vi ska ha lite teambuilding på jobbet och vi ska äta lite tillsammans, sedan fika och planera. Så idag står jag och bakar, och vill imponera lite på de andra. Bra, va? Jag valde ett recept som jag hittade på nätet, som jag tror är riktigt saftig med mycket choklad, som jag bara älskar! Här kommer receptet:

Först tar man 100 g vit blockchoklad som man smäter över en bunke med vattenbad. Sedan tar man lika mycket mörk blockchoklad och låter den smälta likadant över ett vattenbad. Låt båda chokladen svalna till fingervarmt.

Två olika smetar

Sedan tar man och gör själva smeten och knäcker 2 ägg + 1 dl socker i varje och vispar poröst. Ta en annan bunke och en halv kanelstång, gröp ur den lägg i bunken.Ta sedan en tredje bunke och blanda 2,5 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver.Blanda hälften av blandningen med vetemjöl och bakpulver och knäck i 2v ägg och 1 dl socker, rör om till en slät smet. Sedan gör du likadant med den andra hälften av vetemjöl + socker, ägg och socker. Du gär alltså två olika smetar i två olika bunkrar. I den ena häller du ljus choklad i bunken med vaniljstången och sedna häller mörkchoklad i den andra bunken. I den tillsätter du kanelen (i den med mörk choklad). Då är de båda smetarna klara!

Sedan tar en rund form på 20 x25 cm, eller en avlång kakform. Den smörar och lägger i cocos eller ströbröd. Till sist häller du i den mörka smeten och sedan den ljusa. Grädda 225 grader i 10 min. Låt den stå i kylskåp under natten. Mums!

3 Feb 2019