Gott kött från andra länder

Något jag gillar att göra det är att resa runt till olika platser i världen och upptäcka vad de har för kött och andra maträtter. En resa till Argentina har det blivit och det är inte konstigt, för här är det gärna kött i mängder om man säger så. På min Argentinaresa fick jag uppleva en äkta Asado som det heter. Asado är benämning för två saker. Det är dels  en social tillställning som en jättelik grillfest kan man säga och i det sydamerikanska köket är det även en speciell teknik för att tillaga kött, då är det ofta nötkött tillsammans med andra sorters kött som alla läggs på la parrilla (grillen) eller över en öppen eld. 

Nyfiken på det kubanska köket

Jag har funderingar på att resa till Kuba nästa gång. Vet inte behövs visum Kuba? Det spelar ingen roll, för dit vill jag åka, då jag är nyfiken på deras matkultur. Läste en del om det på nätet att de har många kött och bönrätter. Hittade även ett recept på det som heter Ropa Vieja. Tänkte testa laga det hemma först. Delar med mig av det receptet här:

500g köttbit av nötkött
Koka köttbiffen i spad av Lagerblad, svartpeppar, spiskummin, färsk oregano
Strimla biffen

Strimla paprika (röd, gul och grön)
Strimla 1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta

Sås

Såsen görs på samma fond som köttet kokades i
Salt och peppar
Rödvinsvinäger
Maizena för att ge såsen konsistens

Lägg ihop kött + grönsaker. Häll över såsen. Låt koka en minut.
Garnera med basilika, oregano eller koriander.

Serveras med vitt ris.

26 okt 2018